Νηπιακή Ρομποτική. Ανακάλυψη, παιχνίδι, μάθηση!

Robotinia1Στόχος του προγράμματος αυτού είναι να αναπτύξει την λεπτή κινητικότητα των προ-νηπίων & νηπίων (με τη χρήση και των LEGOτούβλων καθώς και των χειροκατασκευών που φτιάχνουν), να βοηθήσει στην διεύρυνση της φαντασίας τους, να τους γνωρίσει βασικά στοιχεία μηχανικής καθώς και προγραμματισμού, αφού τα παιδιά μαθαίνουν να προγραμματίζουν τα robotsτους και με αυτό τον τρόπο να γράφουν τους πρώτους τους αλγορίθμους!!!

Κάθε χρόνο, τον Δεκέμβριο (πριν τα Χριστούγεννα) όπως και τον Ιούνιο (πριν το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς) τα παιδιά κάνουν θεατρική παράσταση στην οποία παρουσιάζουν με ωραίο τρόπο τα όσα διδάχθηκαν στους γονείς τους, αναπτύσσοντας και αναδεικνύοντας και άλλες πλευρές του εαυτού τους (όπως θέατρο, μίμηση, παιχνίδι, τραγούδι, ζωγραφική κ.τ.λ.).

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που θα υπάρξει και πανελλήνιο (και μάλλον και παγκόσμιο) φεστιβάλ - διαγωνισμός ρομποτικής για παιδιά αυτής της ηλικίας (λόγω του ότι πέρυσι ακυρώθηκε επειδή υπήρχε έξαρση του Covid-19). Σε αυτή την ηλικία οι "διαγωνισμοί" δεν είναι ανταγωνιστικοί, όσο έχουν τον χαρακτήρα να γνωρίσουν τα παιδιά πράγματα από άλλες ομάδες και πόλεις - χώρες. Τη Σχολική χρονιά που πέρασε διοργανώθηκε από το Computer Action με μεγάλη επιτυχία και συμμετείχαν 4 ομάδες νηπίων!!!

robotinia3Robotinia2Κόστος προγράμματος: 25€ / μήνα

Ώρες / εβδομάδα: 1.5 ώρα

Πρόγραμμα μαθημάτων:

  • Robotinia New: Τετάρτη 18.00 - 19.30
  • Robotinia Level2: Τρίτη 18.00 - 19.30

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις δημιουργίες των παιδιών της σχολής μας:

Preschool
Preschool
Preschool
Preschool
Preschool
Preschool
Preschool
Preschool
Preschool
Preschool
Preschool
Preschool
Preschool
Preschool
Preschool
Preschool
Preschool

Το επίσημο FIRST Lego League Training Spot στον Έβρο!

6FLLTrainingSpotOK.jpg

Επιστημονικός Συνεργάτης

8OutOfTheOrdinaryOK.jpg
9EducationUnlimitedOK
8ERAOK
7TLC logoOK
5ERA LOGO IROOK
2INTESOOK
1DuckietownOK