GAME DEVELOPMENT

 

game dev2Το Game Development αφορά τη δυνατότητα που έχουν τα παιδιά να μάθουν να κατασκευάζουν - δημιουργούν τα δικά τους βιντεο-παιχνίδια. Αντί λοιπόν να παίζουν video-games και να εθίζονται σε αυτά, με όλες τις καταστρεπτικές συνέπειες που έχει αυτό, μαθαίνουν πως μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους παιχνίδια και γνωρίζουν με αυτό τον τρόπο ότι μπορούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με αυτό το κομμάτι της πληροφορικής και να μπορέσουν να βγάλουν χρήματα (να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργία βιντεο-παιχνιδιών για βιοποριστικούς λόγους .

"Κέρδισε μια θέση στο μέλλον σου!!! " (Earn the future)!!!

Τα παιδιά σήμερα ανήκουν στον ψηφιακό κόσμο και ήδη γνωρίζουν πολλά γι' αυτό. Η βιομηχανία των βιντεο-παιχνιδιών κατατάσσεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες βιομηχανίες του κόσμου (σε θέμα κερδών - εισοδημάτων) και συνεχώς αναπτύσσεται και ακμάζει. Δημιουργώντας τα δικά τους παιχνίδια, τα παιδιά εκφράζονται, καινοτομούν, αναπτύσσουν τη φαντασία τους, τη δημιουργικότητά τους καθώς και το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο..

game devΟι ηλικίες που απευθύνεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών είναι από Δ΄ Δημοτικού και άνω και φυσικά ακόμα και για ενήλικες άνω των 18 που σκέφτονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον κλάδο αυτό. Τα γνωστικά οφέλη που προκύπτουν, εκτός από τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία που προσφέρεται (όταν δοκιμάζει κάποιος τις πίστες του και κατά τη διάρκεια δημιουργίας τους), το Game Development βελτιώνει επίσης την οπτική επεξεργασία πληροφοριών ώστε και οι λεπτομέρειες να είναι προσεγμένες, τη λήψη αποφάσεων σε περιορισμένο σχετικά χρόνο ώστε να δημιουργηθεί το παιχνίδι το γρηγορότερο δυνατόν με το καλύτερο αποτέλεσμα καθώς και την ομαδικότητα μιας και τα περισσότερα παιχνίδια κατασκευάζονται από άτομα τα οποία το καθένα αναλαμβάνει να κάνει συγκεκριμένο έργο και στο τέλος συνενώνονται όλα τα επιμέρους έργα. Επιπλέον για να δημιουργηθεί ένα παιχνίδι πιθανώς να χρειαστεί να ερευνηθούν ιστορικά στοιχεία ή στοιχεία μηχανικής, διαστημικής, αεροναυπηγικής, ναυτιλιακών εταιρειών ή οτιδήποτε άλλο και μέσα από αυτή την έρευνα τα παιδιά μαθαίνουν τα παραπάνω γνωστικά αντικείμενα.

 

Κατά την χρονιά 2018 - 2019 η ομάδα "NASA League" κατάφερε να φτάσει στα τελικά της Θεσσαλονίκης. Εκεί παρουσίασε το projectτης που ήταν ένα VirtualReality παιχνίδι για τους Αστροναύτες και το οποίο κατατέθηκε στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό καθώς και στη NASA, ESA & SpaceX. Επίσης τα παιδιά τα οποία ήδη κάνουν 3 χρόνια Game Development κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα δικτυακό - Διαδικτυακό Multiplayer (πολλών χρηστών) παιχνίδι το οποίο μόλις ολοκληρωθεί και είναι έτοιμο θα ανεβεί σε διάφορα Διαδικτυακά καταστήματα (όπως STEAM, Epic Games κ.α.) και θα πωληθεί!!!

Στόχος είναι η δημιουργία δικού μας Game Development Studio που θα αναλαμβάνει να δημιουργεί τα δικά μας παιχνίδια!!!

 

 • Game Development New - Basic

  Game Development New - Basic. Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά παίρνουν το βάπτισμα του πυρός καθώς έχουν την πρώτη επαφή με την μηχανή γραφικών Unreal Engine από την Epic Games γνωρίζοντας όλα τα αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, τον τρόπο με τον οποίο πλοηγούνται μέσα στην πίστα, τον τρόπο με τον οποίο τροποποιούν πράγματα και ο απώτερος στόχος είναι στο τέλος της εκπαιδευτικής αυτής ενότητας να μπορούν να δημιουργήσουν μια ευφάνταστη πίστα, η οποία αυτόνομη μπορεί να πωληθεί στο Internet και να κερδίσουν χρήματα από αυτή τη διαδικασία.

  Game Development New - Basic

   

  Κόστος προγράμματος: 50€ / μήνα


  Ώρες / εβδομάδα: 1.5 ώρα

  Πρόγραμμα μαθημάτων:

  Game Development New - Basic: Δευτέρα 18.00 - 19.30

 • Game Development Intermediate

  Game Development Intermediate. Εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκμάθησης όλων των απαραίτητων στοιχείων για να μπορούν τα παιδιά να σχεδιάζουν και να δημιουργούν τα δικά τους περιβάλλοντα, το επόμενο βήμα είναι ο προγραμματισμός όλου του παιχνιδιού. Χρησιμοποιώντας την μηχανή γραφικών Unreal Engine της Epic Games, ο προγραμματισμός γίνεται παιχνίδι μιας και τα παιδιά δεν είναι απαραίτητο να γράψουν κώδικα, αλλά ουσιαστικά ενώνουν κουτάκια με έτοιμες εντολές (components), οπότε το έργο τους γίνεται πολύ πιο εύκολο. Με τον τρόπο αυτό γνωρίζουν να προγραμματίζουν τα δικά τους παιχνίδια και να καταλαβαίνουν πως προγραμματίζονται διαφορετικές συμπεριφορές - χαρακτήρες - συμβάντα κ.τ.λ.

  Game Development Intermediate
   
  Κόστος προγράμματος: 60€ / μήνα

  Ώρες / εβδομάδα: 2 ώρες

  Πρόγραμμα μαθημάτων:


  Game Development Intermediate: Παρασκευή 19.00 - 21.00

 • Game Development Advanced

  Game Development Advanced. Στο στάδιο αυτό τα παιδιά συνδυάζουν τις γνώσεις τους σε προγραμματισμό και κατασκευή επιπέδου - πίστας ώστε να δημιουργήσουν τα δικά τους αυτοτελή παιχνίδια τα οποία να έχουν πλήρη λειτουργικότητα. Στόχος είναι η δημιουργία αυτοτελών παιχνιδιών που θα μπορούν αν πωληθούν στην Διαδικτυακή (Ιντερνετική) αγορά και να κερδίσουν χρήματα!!! Μαθαίνουν επίσης τη δημιουργία παιχνιδιών τα οποία παίζονται από πολλούς παίχτες μέσω δικτύου (ή Διαδικτύου), τα οποία απαιτούν την κατανόηση όλης της αρχιτεκτονικής του συστήματος - παιχνιδιού ώστε να προγραμματιστούν σωστά και να μπορέσουν να εκτελούνται άψογα.

  Game Development Advanced

  Κόστος προγράμματος: 70€ / μήνα

  Ώρες / εβδομάδα: 2 ώρες

  Πρόγραμμα μαθημάτων:

  Game Development Advanced: κατόπιν συνεννόησης

 

Έναρξη εγγραφών: 03/09/2019

Έναρξη μαθημάτων: 16/09/2019

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

TLC logo
Members of the UNESCO Global Network of Learning Cities UIL
Mack-and-duckietown official partner of the Greece
ERA-INTESO LOGO
ERA LOGO IRO
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok