Μαθητής & Αγάπη για Προγραμματισμό = Νίκη στον Π.Δ.Π.

Η προετοιμασία για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό (προγραμματισμού) Πληροφορικής, αφορά μαθητές από ΣΤ΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Λυκείου.

Τα παιδιά μαθαίνουν τις βασικές αρχές του προγραμματισμού και χρησιμοποιούν τηγλώσσα προγραμματισμού Cγια να δημιουργήσουν τα δικά τους προγράμματα. Ο προγραμματισμός βοηθά στηνκριτική και λογική ανάπτυξητων μαθητών. Τα παιδιά αναπτύσσουν τηναίσθηση της δημιουργίας, της φαντασίας και της λογικής σκέψης.

Μπορούν να λάβουν μέρος στον ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής. Ο διαγωνισμός αυτός πραγματοποιείται τόσο σε τοπικό επίπεδο στην αρχή, όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο αργότερα, όπως και σε Παγκόσμιο στο τέλος. Οι μαθητές που θα καταφέρουν να αποκομίσουν κάποιο μετάλλιο σε Παγκόσμιο επίπεδο μπορούν να μπουν σε κάποια Σχολή Πληροφορικής επιθυμούν χωρίς Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Επιπλέον, ο μαθητής μας ο οποίος έχει καταφέρει τη μεγαλύτερη Πανελλήνια επιτυχία (σε Πανελλήνιο επίπεδο τουλάχιστον), σπουδάζει την επόμενη σχολική χρονιά στον προγραμματισμό εντελώς δωρεάν.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

TLC logo
Members of the UNESCO Global Network of Learning Cities UIL
Mack-and-duckietown official partner of the Greece
ERA-INTESO LOGO
ERA LOGO IRO
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok