LEGO WEDO Ρομποτική Δημοτικού

LEGOWedo

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική επεκτείνεται στις τάξεις του Δημοτικού. Τα παιδιά μαθαίνουν να δημιουργούν, να ανακαλύπτουν να προγραμματίζουν, να καινοτομούν και όλα αυτά μέσα από βιωματική μάθηση και πολύ παιχνίδι ώστε η γνώση να γίνεται κτήμα τους.

"Κέρδισε μια θέση στο μέλλον σου!!! " (Earn the future)!!!

Τα παιδιά σήμερα ανήκουν στον ψηφιακό κόσμο και ήδη γνωρίζουν πολλά γι' αυτό. Η ρομποτική είναι η επιστήμη του μέλλοντος, η οποία ολοένα και περισσότερο μπαίνει στις ζωές μας. Αντί λοιπόν τα παιδιά να φοβούνται τα robots, είναι ευκαιρία να κατασκευάσουν τα δικά τους, να τα προγραμματίσουν και να χαράξουν ένα καλύτερο μέλλον που τους ανήκει με τις Νέες Τεχνολογίες & την Ρομποτική.

Synnefo10Myala1Μέσα από τη ρομποτική γνωρίζουν την εκπαίδευση STEAM (Sience, Technology, Engineering, Arts & Mathematics). Η ρομποτική τους επιτρέπει λοιπόν να ξεκλειδώσουν και να αναπτύξουν όλους τους παραπάνω τομείς (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες & Μαθηματικά) και να βελτιωθούν σε όλα αυτά. Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ όμως πλεονέκτημα το οποίο παίρνουν τα παιδιά μέσω της ρομποτικής είναι η συνεργασία και ομαδικότητα. Η συνεργασία είναι ένα εφόδιο ζωής που επιτρέπει στα παιδιά να αναπτύξουν το διάλογο, την επικοινωνία, τον καταιγισμό ιδεών, την πολύπλευρη επίλυση ενός προβλήματος και την όξυνση της σκέψης για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον γιατί:

"Όλοι μαζί μπορούμε για ένα καλύτερο μέλλον"!

 CoreValues

 

 • LEGO AB New

  Τα παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού (LEGO AB New) δημιουργούν διάφορες κατασκευές με όλων των ειδών τα κομμάτια LEGO (όπως κτίρια, αυτοκίνητα, πλανήτες, αεροπλάνα, διαστημόπλοια, πλοία, ανθρώπους, ανεμόμυλους κ.α.) αφού πρώτα γνωρίσουν το κάθε αντικείμενο μέσα από την ιστορία του και διάφορα εποπτικά μέσα (βίντεο, προσομοιωτές, ηχητικά ντοκουμέντα, βιβλία, σημειώσεις - εικόνες. Με τον τρόπο αυτό και πάντα μέσα από παιχνίδι, μαθαίνουν πως μπορεί μια κατασκευή να δημιουργηθεί με πάρα πολλές παραλλαγές. "The sky is the limit!!!" Έτσι, αναπτύσσεται η δημιουργικότητά τους και η φαντασία τους. Τέλος, χρησιμοποιούν μηχανικά μέρη και συστήματα μετάδοσης κίνησης καθώς και προγραμματισμό ώστε να κάνουν την κατασκευή τους κινούμενη και γνωρίζουν σιγά - σιγά τους αυτοματισμούς. Για τις ηλικίες αυτές χρησιμοποιούνται LEGO WeDo & LEGO WeDo 2.0. Για να επιτευχθούν οι στόχοι εκπαίδευσης στη ρομποτική τα παιδιά μαθαίνουν πως να χρησιμοποιούν τον Η/Υ σωστά και φυσικά με τα κατάλληλα προγράμματα να προγραμματίζουν τα ρομπότ τους, για να ολοκληρώσουν τα projects τους κάθε φορά. Τα προγράμματα που χρησιμοποιούν τα παιδιά είναι Χρήση Windows, LEGO WeDo, LEGO WeDo 2.0 & Scratch.

  LEGO AB New

  Κόστος προγράμματος: 30€ / μήνα

  Ώρες / εβδομάδα: 1.5 ώρα

  Πρόγραμμα μαθημάτων:

  Lego AB New: Πέμπτη 16.00 - 17.30

 • LEGO ΓΔ New

  Οι μεσαίες τάξεις του Δημοτικού (LEGO ΓΔ New) διδάσκονται πως μπορούν να δημιουργούν πιο περίπλοκες κατασκευές κάνοντας χρήση των κομματιών LEGO WeDo 2.0 (όπως γερανοί, έμβολα, δαγκάνες, απορριμματοφόρα κ.α.). Οι παραλλαγές με τις οποίες μπορούν να δημιουργηθούν όλες αυτές οι κατασκευές είναι άπειρες όπως είναι και η φαντασία των παιδιών, με αποτέλεσμα να καλλιεργείται η δημιουργικότητα και να διευρύνονται οι ορίζοντες των παιδιών. Μαθαίνουν επίσης, πως μπορεί να μεταδοθεί η κίνηση από τον κινητήρα (motor) σε άλλο σημείο της κατασκευής, να προγραμματιστεί μια κατασκευή να κάνει τις κινήσεις που χρειάζεται! Το τελικό κομμάτι της εκπαίδευσής τους είναι η ενσωμάτωση αισθητήρων στις κατασκευές τους, η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας τους, καθώς και ο αυτοματισμός του robotώστε να κινείται ανάλογα με την τιμή που "διαβάζει" ο αισθητήρας που χρησιμοποιούν. Για να επιτευχθούν οι στόχοι εκπαίδευσης στη ρομποτική τα παιδιά μαθαίνουν πως να χρησιμοποιούν τον Η/Υ σωστά και φυσικά με τα κατάλληλα προγράμματα να προγραμματίζουν τα ρομπότ τους, για να ολοκληρώσουν τα projectsτους κάθε φορά. Τα προγράμματα που χρησιμοποιούν τα παιδιά είναι Χρήση Windows, LEGO WeDo, LEGO WeDo 2.0 & Scratch.

  LEGO ΓΔ New

  Κόστος προγράμματος: 35€ / μήνα

  Ώρες / εβδομάδα: 1.5 ώρα

  Πρόγραμμα μαθημάτων:

  Lego ΓΔ New: Παρασκευή 18.00 - 19.30

 • LEGO ΒΔ Level2

  Οι μαθητές των πιο ανεβασμένων επιπέδων (LEGO ΒΔ Level2) είναι αυτοί έχουν ήδη γνωρίσει τις απλές κατασκευές, τη χρήση κινητήρων και μετάδοση κίνησης καθώς και τους αισθητήρες - αυτοματισμούς και εμβαθύνουν δημιουργώντας ακόμα πιο περίπλοκες κατασκευές και αυτοματισμούς (όπως αυτόματους ανελκυστήρες, αυτόματα ηλιακά πάνελς, αυτόματα βιοκλιματικά σπίτια, αυτόματα ρομποτικά ιατρικά μηχανήματα, διαστημικές βιώσιμες βάσεις, αυτόματους δεινόσαυρους κ.α.). Οι μαθητές αυτού του επιπέδου είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν και σε διάφορους διαγωνισμούς - festivals που γίνονται από πολλούς διοργανωτές και να δείξουν τις γνώσεις τους, τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν ως ομάδα καθώς και την καινοτομία τους, όπως επίσης και να πάρουν ιδέες από άλλα παιδιά που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της χώρας ή του κόσμου! Οι επιτυχίες του Κέντρου Computer Action στους διαγωνισμούς WRO Hellas καθώς και στον FLLείναι μεγάλες αφού κάθε χρόνο ομάδες μας φτάνουν στα τελικά της Αθήνας στο ρομποτικό ποδόσφαιρο. Επίσης το σχολικό έτος 2018 - 2019 η ομάδα "LEGO DUB" επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Festival - Πρωτάθλημα που έγινε στο Houston, Texas της Αμερικής και κέρδισε το "Creativity Model Award" και εξαιρετική ρούμπρικα (φύλλο αξιολόγησης κριτών) όπου 7/9 σημεία ήταν με βαθμολογία "Over & Above" και τα άλλα 2/9 σημεία αξιολόγησης ήταν "Positive"!!!

  LEGO ΒΔ Level2

  Κόστος προγράμματος: 35€ / μήνα

  Ώρες / εβδομάδα: 1.5 ώρα

  Πρόγραμμα μαθημάτων:

  Lego ΒΔ Level2: Πέμπτη 17.30 - 19.00

 

Έναρξη εγγραφών: 03/09/2019

Έναρξη μαθημάτων: 16/09/2019

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

TLC logo
Members of the UNESCO Global Network of Learning Cities UIL
Mack-and-duckietown official partner of the Greece
ERA-INTESO LOGO
ERA LOGO IRO
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok