Ηλεκτρονική - Ηλεκτροακουστική Μουσική

SoundWaves

ElectronicMusic1ElectronicMusic5Το πρόγραμμα αυτό αφορά στη δυνατότητα που υπάρχει να συνδυαστεί η Μουσική με την Πληροφορική. Ουσιαστικά τα παιδιά μαθαίνουν πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή με κάθε δυνατότητα που τους δίνεται ώστε να παράγουν τη δική τους Μουσική.

Οι ηλικίες που απευθύνεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών είναι από Δ΄ Δημοτικού και άνω και φυσικά ακόμα και για ενήλικες άνω των 18 που σκέφτονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον κλάδο αυτό. Τα γνωστικά οφέλη που προκύπτουν, εκτός από τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία που προσφέρεται (καθώς ακούει κάποιος τη μουσική που δημιουργεί), η Ηλεκτρονική Μουσική αναπτύσσει την Μουσική Ευφυΐα, οξύνει τη φαντασία και δημιουργικότητα, εκφράζει και εξωτερικεύει συναισθήματα, βοηθάει στην καλλιτεχνική εξύψωση και αποτελεί ένα μέσο ανάδειξης και προβολής της καλλιτεχνικής πλευράς του κάθε ατόμου. Επιπλέον μπορεί να συνδυαστεί με πολλές άλλες τέχνες και επιστήμες, όπως για παράδειγμα θέατρο (και να εμπλουτίσει μια θεατρική παράσταση), φωτογραφία - ζωγραφική (και να πλαισιώσει με μουσική μια έκθεση), game development (δηλαδή να γράψει κάποιος τη μουσική για κάποιο παιχνίδι), event opening (να αποτελέσει π.χ. το άνοιγμα μιας συναυλίας ή ενός event) και πολλά άλλα.

Στόχος είναι η δημιουργία δικού μας Game Development Music Studio καθώς και ενός "συγκροτήματος" Ηλεκτρονικής Μουσικής το οποίο θα αναλαμβάνει να ανοίγει διοργανώσεις ή να κάνει τις δικές του παραστάσεις!!!

Η εκπαίδευση πάνω στην Ηλεκτρονική Μουσική αποτελείτα από ένα 3ετές πρόγραμμα σπουδών που αναλύεται παρακάτω:

 

HERO LOCAL PARTNER

Το επίσημο FIRST Lego League Training Spot στον Έβρο!

6FLLTrainingSpotOK.jpg

Επιστημονικός Συνεργάτης

8OutOfTheOrdinaryOK.jpg